ugyvitel.cegmenedzser.hu
Ügyfélszolgálat (+36) 1 814 7885

Blog

50-ből csak 1 cégvezető dolgozik napi 10 óránál kevesebbet… mégis az ő cége keresi a legtöbbet

Szerző: Jagodics Tamás

Mit tud az a cégvezető, aki reggel nem elsőként ér be az irodába, délután pedig nem utoljára megy haza? A régi rendszerben belénk verték, hogy több munka, az több pénzt is jelent. Azonban ma már a hatékony munka nem egyenesen arányos a ráfordított idővel… sokkal inkább a beletett minőséggel és a hatékonysággal.

27 JULY

Hogyan dolgozz olyan hatékonysággal, ahogy Steve Jobs tette a 2000-es években?

Szerző: Jagodics Tamás

Manapság egyre több cégvezető vallja, hogy nem sokat, hanem ésszel kell dolgozni. Ez persze nem a munka elhanyagolását jelenti, hanem, a hatékonyság növelését. Steve Jobs bár munkamániás volt, rengeteg időt töltött a barátaival, családjával és a hobbijaival. Viszont, mikor dolgozott, akkor maximálisan a munkára koncentrált.

20 JULY

2021: újabb gazdasági válság – mi lesz a cégeddel?

Szerző: Jagodics Tamás

A gazdaság ciklikus, vannak prosperáló időszakok és vannak recessziók. Most éppen növekedési fázisban van, de pár év múlva jöhet egy újabb mélyrepülés. Vajon céged túlélne egy újabb recessziót?

06 JULY

Ismered a céget, akinek senki sem tartozik? Íme, a Jedi-trükkje:

Szerző: Jagodics Tamás

Magyarországon a 2010-es évek elején tetőzött az építőiparban a körbetartozások időszaka. A nagy beruházók nem fizették ki a kivitelezőket, akik nem tudták kifizetni az alvállalkozóikat, akik pedig további partnereiknél halmoztak fel jelentős tartozásokat. Ennek a teljes magyar gazdaság hatalmas kárát látta, és csak kormányzati közbeavatkozással vált kezelhetővé a helyzet.

29 JUNE

Ismered ezt a céget? Most ment csődbe – íme, az ok:

Szerző: Jagodics Tamás

Homokba dugott fejekkel nem lehet céget vezetni. Sokaknak a komfortzónáján kívül esik néhány olyan megoldás, amely egyébként a cége előrelépését segítené. Ez olyan, mintha egy futónak nem tetszene a szöges futócipő, és bakancsban futná le a 100 métert. Így azonban esélye sincs a győzelemre.

22 JUNE

Mekkora a céged IQ-ja?

Szerző: Jagodics Tamás

Az első repülőgép 1903. december 17-én emelkedett a levegőbe. 1969. július 20-án Neil Armstrong már a Holdon sétált. A jelenlegi gépeink is elképesztő ütemben fejlődnek. És azok a cégek, akik nem veszik igénybe a segítségüket, nemhogy a Holdra nem jutnak el, de még a földtől sem lesznek képesek elrugaszkodni.

15 JUNE

3 dolog, amitől vonzó lesz a céged a munkaerőpiacon

Szerző: Jagodics Tamás

5 éve még nekünk is nehezen ment a kimagasló munkaerő megtalálása. 2 éve azonban stratégiát váltottunk, és 3 dologgal tettük vonzóvá magunkat a munkaerőpiacon.

08 JUNE

Soha nem hinnéd, mit mérnek cégek a jobb teljesítményért

Szerző: Jagodics Tamás

A legtöbb kukorica, sárgarépa, tök és uborka, amelyek az asztalodra kerülnek, azért olyan szépek és frissek, mert a mezőgazdaságban is statisztikákból dolgoznak. Méghozzá nem is akármilyen statisztikákból.

01 JUNE

Mi történne a cégeddel, ha ma este menthetetlenül elromolna a céges laptopod?

Szerző: Jagodics Tamás

Azok a cégek, amelyek 2017-ben vállalatirányítási szoftver nélkül működnek, óriási kockázatnak teszik ki jövőjüket. Ha ugyanis a vállalkozás legtöbb adata nem egy szerveren, hanem egy gépen van, akkor azok egyetlen pillanat alatt elveszhetnek. Elég hozzá egyetlen pohár víz, ami a laptopra ömlik.

CASHFLOW javulás emberi érintés nélkül

Szerző: Jagodics Tamás

Nem újdonság, hogy a magyar KKV szektort többek között a tőkehiány is sújtja. Így aztán egy-egy ki nem egyenlített számla akár a működésüket is veszélyezteti.