ugyvitel.cegmenedzser.hu
Ügyfélszolgálat (+36) 1 814 7885

VAN FOGALMAD RÓLA, MENNYIT ÉR CÉGED A PIACON?

Ahogy az információáramlás gyorsul, úgy nő az igényünk, hogy vállalkozásunk pénzügyi helyzetét illetően is naprakész adatokkal rendelkezzünk, hiszen ezek az adatok mutatják meg kegyetlen őszinteséggel, vajon mennyit ér cégünk a piacon. A bonyolultnak tűnő számítások és nyilvántartások ideje viszont lejárt: 2018-ban a hatékonyságot szem előtt tartva kezeljük és tartjuk nyilván vállalkozásunk pénzügyi helyzetét. A fejlődő gazdasági technológiákkal lépést tartva a vállalatirányítási szoftverek is fejlődnek, így már szinte egyetlen gombnyomással elérhetőek azok az adatok, amivel az egyre erősödő versenyben megőrizhetjük cégünk piacvezető szerepét. Vagy legalábbis pontosan látjuk a számokat.

A 8 LEGFONTOSABB ADAT, AMIRŐL LE SE VEDD A SZEMED!

  1. MENNYIT CSILINGELT A KASSZA?

Nemhogy az egyik, de a legfontosabb pénzügyi mutató, amit vezetőként látni szeretnénk az az, hogy hónapról-hónapra mekkora a bevétel, és azt milyen árrés alkalmazásával, milyen típusú megrendelés-állományból sikerült elérnünk.

  1. NYERESÉG KONTRA KÖLTSÉG

Az árbevétel eufóriáján túl meg kell vizsgáljuk azt is, hogy a költségeket, kiadásokat leszámítva mennyi lesz a cég tiszta nyeresége. A feladat természetesen delegálható is, de ha már rendelkezünk saját, ultrakönnyen kezelhető szoftverrel, miért hagynánk ezen fontos információ ellenőrzését másra?

  1. KÖLTSÉGANALÍZIS – HOVÁ MEGY A FORINT?

Ha többet nem is, a legjobb és a legrosszabb projektek költségvizsgálatát érdemes mi magunknak is folyamatosan figyelemmel kísérnünk, vizsgálnunk. A folyamatban lévő megrendeléseink két végletének egy-egy projektjét azért érdemes szemmel tartani, mert a legjobból tanulhatunk, a legrosszabbat pedig hátha egy svédcsavarral el tudjuk kerülni.

  1. ÁFA-KIMUTATÁS

Szeretjük a könyvelőnket, annyira viszont talán már mindnyájan ismerjük őket, hogy az ÁFA befizetésével kapcsolatban okozhatnak meglepetéseket. Ahhoz, hogy elkerüljük az esetleges kellemetlenségeket, célszerű, ha mi is figyelemmel kísérjük a várható ÁFA kiadásokat.

  1. HAVI ZÁRÁS ADATAI

Vezetőként hajlamosak vagyunk egy projekt során kizárólag az érintett beruházás kiadásaival számolni, figyelmen kívül hagyva az általános költségeket, mint a rezsi, a járulékok, bérleti díj, és még sorolhatnánk. Ezek a fix költségek befolyásolják cégünk nyereségét, ezért fontos, hogy hónapról-hónapra nyomon kövessük alakulásukat, időnként összehasonlítva korábbi, hasonló időszakok adataival, valamint az üzleti tervben rögzített számokkal.

  1. VAGYONELLENŐRZÉS

Cégünk értékének vizsgálata ma már nem ördöngösség, hiszen néhány klikkelés csupán a rendszerben, és máris látjuk, milyen vagyont képvisel vállalkozásunk. Ha szoftver használatát mellőzve vizsgálnánk meg cégünk aktuális állapotát, csak adjuk össze követeléseinket így hónapról hónapra az aktuális helyzetnek megfelelően konstatálhatjuk, hogy adott időszakban vállalkozásunk rentábilis volt-e, vagy sem.

  1. KINNLEVŐSÉG KEZELÉS

A cashflow érdekében fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a kinnlevőséget. Amennyiben cégen belül van kialakított „számla és adósság menedzselési folyamat”, úgy annak betartását muszáj folyamatosan ellenőrizni, hogy vállalkozásunk kinnlevősége az optimális tartományon belül mozogjon, és ne veszélyeztesse a cég működését. Az ellenőrzés jó, ha kiterjed a lejárt számlákkal kapcsolatos értesítések, felszólítások kiküldésére, és nemfizetés esetén a kinnlevőség hatékony behajtására.

ÉRDEKELNEK A HATÉKONY CÉGVEZETŐI MEGOLDÁSOK? KLIKKELJ A LINKRE! >>>

PRÓBÁLD KI DÍJMENTESEN LETÖLTHETŐ SZOFTVERÜNKET!