ugyvitel.cegmenedzser.hu
Ügyfélszolgálat (+36) 1 814 7885

Blog

Ez a 17 másodperc megváltoztatja a céged életét

Szerző: Jagodics Tamás

Te melyiket választanád: ha egy munkafolyamat 90 másodpercig tartana, vagy ha 17 másodpercig, ugyanolyan jó minőségben?

Hát persze, hogy a 17 másodperces munkafolyamatot választanád. Most ráadásul AJÁNDÉKBA kapod a megoldást.

19 SZEPT

Ma már 50-ből 41 cég letölti a Cégmenedzser Vállalatirányítási Szoftverének díjtalan demó változatát – Az ok prózai…

Szerző: Jagodics Tamás

Azt mondják, minden iparágban létezik egy profil, amely alapján jól beazonosítható a cégek vásárlója. A Cégmenedzser Vállalatirányítási Szoftverének vásárlói, illetve a demókat letöltőkről egyvalami mindenképp elmondható: szeretik a cégüket, ezért hajlandóak változtatni a napi ügyvitelükön.

Nem mindennapi pályázat magyar KKV-knak: 40%-os támogatás vagy luxus ajándékok

Szerző: Jagodics Tamás

2017. március 8-án írták ki a Ginop 3.2.2-es pályázatot, melyben kezdetben 4.000 kis- és középvállalkozót szerettek volna támogatni. Azonban a beadott pályázatok alapján ez a szám a felére, vagyis 2000-re esett vissza. A pályázatban 10%-nak kell lennie az önrésznek, a támogatás értéke 40%, míg a hitel 50%, amit 1%-os THM-mel lehet felvenni. Fontos megjegyezni, hogy a hitelt mindenféleképpen fel kell venni. Erre azonban a Cégmenedzsernek van egy remek konstrukciója.

Egész nyáron dolgozott a cégvezető, aztán télen elment 1 hónapra a Bahamákra

Szerző: Jagodics Tamás

Álltál már oda egy kandalló elé melegedni, hogy előtte begyújtottál volna? Láttál már valaha olyan földművest, aki aratni indult anélkül, hogy előtte egyetlen magot is elvetett volna? Vagy egy embert egy ATM előtt, aki pénzt akart felvenni, pedig sem ő, sem más nem utalt a számlájára soha? Mindez azért nem működhet, mert létezik az ok-okozat törvénye: első mindig a befektetés, utána jön a megtérülés. Ez tesz sikeressé cégeket itthon és a nagyvilágban is.

Az az idő, amit azzal spórolok, hogy egyszerűen dolgozom, havi 5 millió Ft-tal emelte meg a profitom

Szerző: Jagodics Tamás

Albert Einstein ezt mondta egyszer az egyszerűségről: „Ha valamit nem tudunk egyszerűen elmagyarázni, akkor nem értjük eléggé.” Én ezt azzal egészíteném ki, hogy „Ha valamit nem tudunk egyszerűen megcsinálni, akkor azt rosszul csináljuk.” Az egyszerűség ugyanis nem más, mint segítség az embereknek. Segítség a vevőidnek, ha vásárlásról van szó, segítség a munkatársaidnak, ha munkáról van szó.

Ezt teszik nyáron a sikercégek ügyvezetői

Szerző: Jagodics Tamás

A tudatos cégvezetők egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy egy-egy időszakra előre felkészülnek. Kerülik az ad hoc megoldásokat, a csak megérzésből meghozott döntéseket. Ők is elmennek a nyáron nyaralni, ők is a családjukkal töltik a hétvégéket, azonban egy dolgot nem tesznek: nem ölbe tett kézzel várják az őszi teendőket.

Ez történik, ha elmaradott szoftvereket használsz a cégedben

Szerző: Jagodics Tamás

Felmérések azt mutatják, hogy egyes eszközök használata nem hogy megkönnyíti, de megnehezíti a cégek életét. A 90-es években az Excel tábla még rajongott eszköz volt az üzleti szférában, mert kevés jobb megoldást ismertünk nála. Manapság azonban, mikor lassan a Z generáció is munkába áll, és ők már otthon és az iskolában is jóval modernebb és hatékonyabb eszközökkel találkoznak, az elmaradottabb szoftverek, programok használatával a munkafolyamatok egyre bonyolultabbá, lassabbá vállnak.

50-ből csak 1 cégvezető dolgozik napi 10 óránál kevesebbet… mégis az ő cége keresi a legtöbbet

Szerző: Jagodics Tamás

Mit tud az a cégvezető, aki reggel nem elsőként ér be az irodába, délután pedig nem utoljára megy haza? A régi rendszerben belénk verték, hogy több munka, az több pénzt is jelent. Azonban ma már a hatékony munka nem egyenesen arányos a ráfordított idővel… sokkal inkább a beletett minőséggel és a hatékonysággal.

27 JULY

Hogyan dolgozz olyan hatékonysággal, ahogy Steve Jobs tette a 2000-es években?

Szerző: Jagodics Tamás

Manapság egyre több cégvezető vallja, hogy nem sokat, hanem ésszel kell dolgozni. Ez persze nem a munka elhanyagolását jelenti, hanem, a hatékonyság növelését. Steve Jobs bár munkamániás volt, rengeteg időt töltött a barátaival, családjával és a hobbijaival. Viszont, mikor dolgozott, akkor maximálisan a munkára koncentrált.

20 JULY

2021: újabb gazdasági válság – mi lesz a cégeddel?

Szerző: Jagodics Tamás

A gazdaság ciklikus, vannak prosperáló időszakok és vannak recessziók. Most éppen növekedési fázisban van, de pár év múlva jöhet egy újabb mélyrepülés. Vajon céged túlélne egy újabb recessziót?

06 JULY