ugyvitel.cegmenedzser.hu
Ügyfélszolgálat (+36) 1 814 7885

Blog

Továbbra is lehet pályázni vállalatirányítási rendszerre

Szerző: Jagodics Tamás

A tendenciák azt mutatják, hogy a magyar cégek egész évben keresik a pályázati lehetőségeket újabb és újabb befektetéseikhez. Ma már számtalan olyan lehetőség van, amely megkönnyíti egy-egy nagyobb beruházás létrejöttét.

86 szó, amely megkülönbözteti a különleges céget az átlagostól…

Szerző: Jagodics Tamás

Hiroshi Mikitani az 1997-ben alapított japán Rakuten alapítója. A cég jelenleg a 19. helyen áll a Forbes leginnovatívabb cégeinek listáján. Pár éve Mikitani egyik nyilatkozatát annyira felkapták, hogy azóta cégvezetők ezreinek falán lóg bekeretezve a következő 86 szó…

Ha fél perc múlva nem tudod megmondani, mennyi pénze van cégednek, akkor olvasd el ezt a cikket

Szerző: Jagodics Tamás

A magyar cégek többsége továbbra sem látja pontosan saját pénzügyi helyzetét. Ezért sokszor vagy nem mernek új befektetéseket eszközölni, új munkaerőt felvenni, vagy túlvállalják magukat. Pedig 2017-ben egy gyors és pontos pénzügyi jelentéshez nem kell napokat egy az irodában tölteni egy számológép és jegyzetfüzet társaságában. Ehhez bőven elegendő egyetlen perc is…

Mi történne a cégeddel, ha 2 hónapra kiesnél a munkából?

Szerző: Jagodics Tamás

Tedd fel magadnak a kérdést, mi történne a cégeddel, ha két hónapra kiesnél a mindennapi munkából? Játszd le magadban a filmet. Mit látsz magad előtt? Egy csodálatos hollywoodi történetet, vagy egy görög tragédiát?

Ha céged nem élné túl, vagy sok-sok sebből vérezve jönne ki egy ilyen helyzetből, akkor ez a blogbejegyzés Neked szól:

7 létfontosságú adat, amit tudnod kell a cégedről

Szerző: Jagodics Tamás

Te miben, kiben keresed a hibát, ha a megrendelések száma nem olyan magas, mint vártad? A kollégákban? A kínálatodban? A szolgáltatásodban? Létezik 7 statisztikai adat, amely pontosan megmutatja, hol a hiba. Teszteld le, hogy cégedben naponta figyeled-e ezt a 7 létfontosságú statisztikát.

A teszt itt indul:

Hogyan vezesd a céged jobban feleannyi idő alatt?

Szerző: Jagodics Tamás

Sokan kérdezték, hogyan tudok ennyi helyen ott lenni, ennyi helyen szerepelni? Mennyire veszi el ez a munkaidőmet, mennyire fáraszt le?

Nos, nagyon fárasztó a dolog, de ez inkább olyan fáradtság, mint egy futás után. Jól esik, mert élvezem, amit csinálok.
Persze azért is érzem jól magam a cégvezetői székben, a bőrömben, és azért is van ennyi időm előadásokat tartani, mert nekem a cégvezetés ma már gyerekjáték.

Elárulom, hogyan csinálom!

Hogyan növelheted meg több mint 30%-kal kollégáid hasznos munkaidejét?

Szerző: Jagodics Tamás

Amiről szó lesz a bejegyzésben, az nem a túlóra. Súlyosnak tűnhet az állítás, de attól még igaz: 8 órás munkavégzésre bejelentett kollégáid valójában 4 órányi hasznos munkát végeznek naponta. Nem amiatt, mert a másik 4 órában Facebookoznának. Nem, azért, mert célok és tervek, mérés nélkül dolgoznak.

Hogyan változtathatsz ezen? Már mutatom is: 

Hogyan ne dolgozz holnaptól?

Szerző: Jagodics Tamás

Ez egy egyszerű technika, amit a történelem legnagyobb cégvezetői, politikusai is előszeretettel alkalmaztak. Nem kell hozzá se pénz, se idő. Csak egy ceruza és egy papírlap.

 

Kíváncsi vagy a technikára?