ugyvitel.cegmenedzser.hu
Ügyfélszolgálat (+36) 1 814 7885

E-számlamodul

Az e-számlamodullal ügyfeleink számlánként kb. 350 Ft-ot spórolnak meg. Ha Ön havonta mondjuk 100 számlát állít ki, az már 35.000 Ft, így éves szinten 420.000 Ft a zsebében marad! Az e-számlamodul ugyanis egy fillért nem kér Öntől.

Mi az e-számla?
Az e-számla nemzetközi szabványokra és ajánlásokra épülő elektronikus számla- és számlafizetési szolgáltatás, amely az interneten keresztül biztosítja közhiteles elektronikus számla kibocsátását és befogadását biztonságos körülmények között. A hiteles elektronikus számla a kiállítás időpontját hitelesítő időbélyeggel és elektronikus aláírással van ellátva.

A papíralapú bizonylatokat teljes egészében nélkülöző szolgáltatás megfelel az elektronikus számlajogszabályban (Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény) előírt követelményeknek, illetve az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2009. 10. 26., az elektronikus úton kibocsátott számlákra vonatkozó egyes rendelkezések értelmezéséről kiadott közleményében foglalt ajánlásainak.

Hogyan működik a gyakorlatban?

 1. A vevő vásárláskor megad egy e-mail címet, amire kapja majd a számlát. A Cégmenedzser ezzel automatikusan regisztrálja az ügyfelet az e-számlarendszerében.
 2. Számlázáskor csak ki kell pipálni, hogy e-számlát fog kiállítani az ügyfélnek. A továbbiakban minden úgy történik, mint egy papíralapú számlánál, kivéve, hogy a számla e-mailben megy a vevőnek.
 3. Amennyiben az ügyfél nem fizetett, akkor beállíthatja, hogy az e-számlarendszere automatikusan küldjön fizetési felszólításokat. Tapasztalatunk szerint az elektronikus számlákat jelenleg pontosabban fizetik ki a vevők, mint a hagyományos számlákat.
 4. Az e-számlarendszere 7 évig őrzi meg a bizonylatokat, így Önnek az archiválással nem kell foglalkoznia!

Ha később papíralapú számlát szeretne a vevő, akkor csak vissza kell állítania a rendszerparamétert, és újból offline számlát állít ki a Cégmenedzser.

Mit szólnak ehhez a vevők?

 • A vevők tapasztalataink szerint jól fogadják, hiszen ma már egyre több magánszemély kapja ilyen formában a közüzemi számlákat, tehát nem idegen nekik.
 • Kényelmesebb is, hiszen mindig látják a nyitott számláikat és a már rendezetteteket is, így tudják, hogy állnak a szállítóval.
 • Az e-számla online felületén fizethet bankkártyával, ami leegyszerűsítheti a fizetést, akár hétvégén is. (Nem kell banki terminál, kolléganő stb.)
 • Egyre több könyvelőprogram tud ma már e-számlát fogadni, így a könyvelőnek sem kell már fizikailag számlát átadni, és ennek a könyvelő is örül, hiszen automatikusan rögzítésre kerül a szoftverében.

Összességében a vevőnek ezek a kényelmi funkciók meggyőzőek szoktak lenni.

Az elektronikus számlázás technológiája
A kialakított infrastruktúra a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza, az elkészült modulok és üzleti folyamatok az ipari szabványok szerint kerültek megtervezésre és megvalósításra.
Az informatikai megvalósításban az adatbiztonság kiemelt helyen szerepel, a zárt és ellenőrzött folyamatok, illetve a hitelesítési eljárások eredményeként a rendszerben tárolt számladokumentumok integritása minden körülmények között garantált.

 • a postai költségek
 • a nyomtatványszükségletek, a papírfelhasználás, valamint a nyomtatási költségek
 • a rezsiköltségek
 • a fizikai tárolóterületek, hiszen az elektronikusan kiállított és tárolt számlák, nyomtatványok elektronikus formában tárolhatóak
 • Felgyorsulnak a gazdasági
 • A számlafizetés – a határidők figyelembevételével – a befogadó által választott időpontban, sorban állás és a hivatali nyitva tartáshoz való igazodás nélkül történik.
 • Csökken a papírfelhasználás.
 • Csökken az energiafelhasználás.
 • Csökken a hulladék mennyisége.

Csökken az irodákban felszabaduló káros anyagok mennyisége (allergén por és festék).