ugyvitel.cegmenedzser.hu
Ügyfélszolgálat (+36) 1 814 7885

Pénzügyi modul

Több számlatartomány
A modul korlátlan számú számlatartomány kezelését teszi lehetővé.

Költséghelyek
Csoportokba sorolhatóan költséghelyek vehetők fel, melyekre aztán a költségszámlák gyűjthetők. Minden bejövő számla (legyen az belföldi vagy külföldi) nyilvántartható a szoftverben, így a bevételek mellett teljes költséganalízist is elvégezhetünk.

Költséghelyek adminisztrációja
A modulban az előre felvett költséghelyek mellé a felhasználó maga is létre tud hozni költséghelyeket. A költséghelyek mellé pedig alábontásokat, hogy a lehető legjobb kimutatási rend érvényesüljön. A költséghelyekhez főkönyvi számok kapcsolhatók, hogy az esetleges könyvelés feladáskor feladott adatok automatikusan a helyükre kerülnek.

Költségalábontás
3 szintű költséghelystruktúra kialakítása lehetséges a modulban. Költségcsoportokban láthatjuk kiadásainkat, így pontosan látjuk, mire mennyit költöttünk. Például vizsgálhatjuk a gépjárművek költségét, azon belül pedig a költségnemeket: casco, üzemanyag, javítási költség stb. Sőt, lehetőség van például a járművek rendszámonkénti bontására is.

Bejövő bizonylatok rögzítése
Egyéb szállítói előírások, díj- és előlegbekérők, késedelmi kamatterhelések, költségterhelések rögzítése lehetséges a modulban. Teljes körű szállítói analitika és cash flow, valamint kiadáskezelés vezethető a szoftverben.

Kompenzáció
A modul lehetővé teszi azonos partner különböző irányú bizonylatainak összepontozását, levél nyomtatását, vevő-szállító kompenzációját.

Árfolyamok
A bizonylatok rögzítése során az MNB aktuális árfolyamainak automatikus letöltése lehetséges a funkció használatával.

Pénzügyi riportok
A modul elvégzi minden pénzügyi mozgás és állapot riportálását. 1. Vevői-szállítói kintlévőségek, 2. Költségelemzések, 3. Projektmegtérülések,  4. BANK-PÉNZTÁR mozgások,  5. Vevői rendelésenkénti fedezet, 6. áfa-analitika, 7. Árbevétel-kimutatások (értékesítőnként, telephelyenként, megyénként, városonként, partnerenként, cikkenként stb.), 8. "TOP" statisztikák.

Bejövő számlák szkennelése
A modul alkalmazásával minden bejövő számla mellé az eredeti számlakép szkennelhető.

Díjbekérő, előleg- és pro forma számlák
A modulban egyéb kimenő bizonylatok, előleg- és díjbekérők, valamint késedelmikamat-terhelők rögzíthetők. A modul alkalmazásával nyilvántarthatóvá és tervezhetővé válik minden ténylegesen várható bevétel, előleg, késedelmi kamat és költségterhelés.

Számlázás
Kézi számlatömbben vagy más számlázóprogramban kiállított kimenő számlák is rögzíthetők a modulban.

Szállítószámlák rögzítése
Teljes körű szállítói analitika és szállítószámla-nyilvántartás lehetséges a modulban. Ezzel pedig láthatóvá válik minden költség.

Szállítói számla automatikus átvétele bevételezésből
Raktári bevételezés esetén a számlaszám mező kitöltésekor a modul a bevételi adatokat a pénzügy bejövő, szállítói állományába generálja. Árubeszerzés esetén egy helyen történő adatrögzítéssel gyorsan és elütés nélkül bekerül a számla mind a pénzügybe, mind a készletre. Nincs ismételt kézi adatrögzítés, gyorsul az adatfeldolgozás, csökken a hibázás lehetősége, csökken az adminisztrációra fordított idő.

Bizonylat követése
Megnézhető, hogy egy adott megrendelés tételei mely számlán, számlákon találhatók. A modul grafikus bizonylatkövetést is lehetővé tesz. Egy gombnyomással megtekinthető az is, hogy egy-egy beszerzési bizonylaton lévő tételek milyen kimenő számlára vagy szállítólevélre kerültek. Sőt, a modul megmutatja azt is, hogy egy kimenő számla tételei mely bizonylaton lettek beszerezve.

Számlázandó tételek kigyűjtése
A rendszer a nem számlázott bizonylatokat (például szállítólevelek, teljesítésigazolások) kigyűjti. Ezáltal nem marad el a 15 napon belüli teljesítést követő számlakibocsájtás. Folyamatos lesz a kontroll a teljesítések pénzügyi bizonylatolásának területén. Ráadásul a modul automatikusan figyelmeztet minket, ha valamit elfelejtünk időben számlázni.