ugyvitel.cegmenedzser.hu
Ügyfélszolgálat (+36) 1 814 7885

Teszt: A Te céged mennyire vonzó és versenyképes?

Nemrégiben voltam egy HR-konferencián, ahol az Y- és Z-generációs munkavállalásról, illetve a kialakult munkaerőhiányról volt szó. Az látszik, hogy a munkaerőért vívott csatában vesztésre állnak azok a cégek, akik nem veszik figyelembe a megváltozott körülményeket.

De mik is ezek? Íme, a 7 legfontosabb pont.

Pár éve még a legvonzóbb munkahelyek a „családbarát” munkahelyek voltak, ahol akár óvodákat, gyerekmegőrzőket alakítottak ki, hogy a munkatárs minél kényelmesebben tudja intézni az életét.

Eltelt néhány év, a demográfia megváltozott és egyre több a szingli munkavállaló, így ez már kevésbé fontos szempont a munkahely választásban. Összeszedtem néhány szempontot, és hogy azokra milyen javaslataink vannak. (Ezek a tanácsok leginkább a szellemi munkavégzésben relevánsak.)

Számold össze, hány pont igaz a cégedre:

  1. Rugalmas, eltolt munkaidő. A fiatalabb munkavállalók nem szeretik a korai munkakezdést, de szívesen maradnak estig a munkahelyükön.
    Alakíts ki törzsidőket (amikor mindenképpen bent kell tartózkodni az irodában), amikor minden kollégának bent kell lennie a munkahelyen, és engedd, hogy saját ütemükben dolgozzanak a kollégáid.

 

  1. Home Office. Nagyvállalatok is egyre gyakrabban engedik, és a munkavállalóknál komoly szempont a döntésben az otthoni munkavégzés lehetősége. Egyébként ez munkaadóként is elég költséghatékony lehet, hiszen optimalizálni lehet az iroda méretét.

Ezt miért nem engedi egy KKV-s cég?  Mert nem bízik kollégáiban, illetve nincs olyan ellenőrző eszközük, ami megnyugtatóan segít az ellenőrzésben. A mi Ügyfeleink között számos már kidolgozott olyan feladat kiosztási, és ellenőrzési rendszert, ami egyértelműen segít a kontrollban.

Természetesen a CÉGMENEDZSER megoldásai ezt maximálisan támogatják, sőt a proaktivitást is segítik. Nem kell a kollégádnak bent ülnie a cégednél ahhoz, hogy a feladatok el legyenek végezve, illetve adott esetben az irodában ülve sem biztos, hogy elkészül a rábízott feladatokkal.

  1. Túlzott kontroll, vagy annak teljes hiánya. Ha azt gondolnád, hogy mindenről tudnod kell, akkor kiváló úton vagy a mikromenedzsment felé, ami téged Vezetőként, előbb-utóbb felőröl, és komoly gátat szab a céged fejlődésének, ráadásul kollégáid folyamatosan riportálnak, jelentenek Neked.

A másik véglet is probléma lehet, hiszen ha kollégád nincs „megmérve”, akkor az Ő „jóindulatára” vagy bízva…. Tapasztalatunk szerint  az ilyen cégvezetést sem szeretik a munkavállalók, mert nem kapnak időben visszajelzéseket, dicséreteket.


Mi a CÉGMENEDZSER-nél azt javasoljuk, hogy vezess be sikerokozókat (munkatársanként max 5-öt), melyek ha teljesülnek, akkor mind a cég, mind a munkavállaló közelebb kerül a cég céljaihoz. Kösd ehhez a jutalmazási rendszert is.

Az összes többi statisztikát nézd meg a Vezetői Információs rendszerünkben. A statisztikák itt automatikusan keletkeznek, nem kell külön-külön bekérni a kollégáktól.

  1. Újszerű technikai háttér. Ósdi eszközökön, 20 éves irodabútoron nem lehet, és nem szeretnek dolgozni (nem vagy versenyképes 10 éves számítógépekkel, állandóan lefagyó okos telefonokkal).

  1. Munkatársak fejlesztése. Belső, külső tréningek, nyelvtanulási lehetőség, stb… nem attól kell félned, hogy a tanult kollégáid elmennek, hanem attól, hogy a tanulatlanok nálad maradnak.

  1. Objektív elszámoltatási rendszer. Ez nem a munkaerő felvételét segíti, de a munkatársak megtartásába óriási szerepe lehet.

  1. Versenyképes fizetés. Bár ez utóbbi nem a legfontosabb szempont, legalábbis az Y- és Z-korosztálynál.

És a sort még tudnám folytatni… Nem vagyok HR-szakértő, de egy biztos: olyan munkakörülményeket kell teremtened, mely vonzó és versenyképes, különben nemcsak az Ügyfelekért, hanem a normális Munkavállalókért vívott csatát is elvesztheted.

Ha a fenti 7 követelményből 6-7 teljesül a cégedben, gratulálunk! Nálad tényleg vonzó dolgozni, a kollégáid elégedettek lehetnek.

De ha úgy érzed, kevés pontot tudtál kipipálni, lépned kell, különben a munkatársaid lépnek le.

Mi abban tudunk segíteni, hogy olyan Vállaltirányítási vagy Ügyviteli rendszert biztosítunk számodra, mellyel a fenti pontok nagy részére kapsz megoldást. A többi viszont rajtad múlik.

Első lépésként töltsd le és próbáld ki INGYENES demónkat: